Wet Arbeidsmarkt in Balans- van invloed op ZZP?

Wet Arbeidsmarkt in Balans- van invloed op ZZP?

Vast contract stimuleren, door flex duurder te maken?

De wet die dit beoogt gaat op 1 januari 2020 in en heet ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ afgekort de WAB. De wet raakt circa 2 miljoen flexibele krachten, maar heeft geen direct effect op ZZP’ers. Hiervoor is de opgeschorte wet DBA voor in de maak.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them!

Het feit dat er ondertussen 35-40% van alle werkenden in Nederland flex werkers zijn is nog niet reden genoeg om aan te nemen dat een ruim aantal werknemers gewoonweg niet meer in vaste loondienst wil. Vanuit hier zou je zeggen dat er gekeken wordt naar redenen waarom zo’n grote groep dit wil, niet is minder waar er wordt gekeken naar mogelijkheden tot het inperken om weer terug te gaan naar het oude bekende.

Indirect wél effect op het ZZP-schap in de paramedische zorg?

Doordat andere flexibele vormen van arbeid verrichten duurder worden komend jaar is het te verwachten dat er gezocht wordt naar andere oplossingen. Aangezien de WAB geen direct effect heeft op ZZP Fysio, ZZP Ergo en ZZP Oefentherapeuten zullen meer therapeuten voor deze vorm gaan kiezen! Hiermee kan de nieuwe wet een grote indirecte invloed uitoefenen op de flexibele arbeidsmarkt, namelijk het aantal ZZP’er wat verder zal stijgen!

Kernwaarden; Flexibiliteit, Vrijheid en Gelijkheid.

Totaal los van welke ‘vorm’ van de arbeidsrelatie wordt aangegaan is de therapeut op zoek naar Flexibiliteit, Vrijheid en Gelijkheid in de arbeidsrelatie. En laten we nou zeggen wat is er fijner dan een arbeidsrelatie op basis van wederzijdse onafhankelijkheid? Je werkt samen omdat je elkaar aanvult, inspireert en innoveert. En niet omdat een toevallig ‘contract’ jullie bij elkaar houdt. 

FysioJob’s Kennisdomein

Denk je aan het starten als ZZP’er in de Fysio, Ergo of Oefentherapie? Ben je al ZZP’er en wil je weten wat een modelovereenkomst en de wet DBA voor jou betekent? Of wil je eens bekijken wat die voordelen zijn als ZZP’er?
Dit alles vind je binnen de informatie pagina’s van FysioJob!

Laat een reactie achter

*Verplichte velden Please validate the required fields

*

*