Optimaliseer je zoektocht naar een geschikte ZZP Fysio, Ergo of Oefentherapeut

Optimaliseer je zoektocht naar een geschikte ZZP Fysio, Ergo of Oefentherapeut


“Werkgevers in onder andere de zorg zullen tot 2022 nauwelijks geschikte arbeidskrachten kunnen vinden”. Dat blijkt uit de arbeidsprognoses van de Universiteit Maastricht.
Door de prima draaiende economie, met pensioen gaande babyboomers en het nieuwe overheidsbeleid hebben werknemers het voor het uitkiezen. Dat valt te lezen in het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022’.
Het is bekend dat er overschotten zijn aan banen, opdrachten en vacatures in de fysio, ergo en oefentherapie branche. Er heerst krapte op de arbeidsmarkt en dat zal volgens de prognoses nog wel even zo blijven.

Vergroot de kans op vacature vulling!

Vanuit deze situatie is het natuurlijk interessant om te weten hoe je tóch die geschikte ZZP fysio, ergo of oefentherapeut weet aan te trekken! Wij van FysioJob hebben de volgende feiten gevonden om de kans van slagen van je zoektocht te vergroten.

Begin op tijd met zoeken.

In de huidige arbeidsmarkt heb je de ZZP’ers niet voor het uitkiezen. Uit ‘Global Recruitment trends’ blijkt dat er gemiddeld 27 dagen wordt gedaan om een opdracht te vervullen. Dit onderzoek is van 2015, waardoor we mogen aannemen dat dit aantal dagen in de huidige arbeidsmarkt nog wel is toegenomen. Daarnaast moet je na het vinden van een kandidaat nog zeker 2 weken nemen om alle specificaties te bespreken. Denk aan startdatum, welke dagen en welke tijden etc.
Komen er plotseling uren vrij, dan heb je het niet in de hand. Maar met de vastgestelde vakantieperiodes kun je op tijd beginnen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken!

Maak het aantrekkelijk voor de ZZP’er.

Een opdracht voor langere tijd of optie tot langere tijd maakt een opdracht aantrekkelijk. Daarnaast geven goede ZZP’ers vaak voorkeur aan een groter aantal uren. Tot slot is flexibiliteit in de dagen waarop de uren gemaakt mogen worden een grote pré voor ZZP fysiotherapeuten, ZZP ergotherapeuten en ZZP oefentherapeuten.

Houd het sollicitatieproces kort.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 60% van de kandidaten stopt met een sollicitatieproces dat te lang duurt. Wanneer je in contact bent met een geschikte kandidaat is het verstandig tijdig een fysiek gesprek te plannen en afspraken te maken.

Betere motivatie door goed sollicitatieproces.

15% van de kandidaten die het sollicitatieproces als prettig heeft ervaren doet extra zijn best. Je krijgt dus extra gemotiveerde medewerkers als het proces goed verloopt. Een sollicitatieproces kort houden en compromissen sluiten helpen hierbij.

Actief zoeken is een must!

75% van de professionals zijn passief werkzoekend. Passieve kandidaten zijn niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar staan open voor een interessant aanbod. Alleen een vacature plaatsen helpt je meestal niet deze groep te bereiken. Het actief benaderen van een geschikte kandidaat is belangrijk, vanuit hier kan de kandidaat overwegingen maken om op het aanbod in te gaan.

Samengevat.

Neem de tijd voor het zoekproces. Maak de opdracht zo aantrekkelijk mogelijk. Neem op tijd beslissingen bij een geschikte kandidaat. Verwacht niet dat de juiste ZZP therapeut zomaar komt aanwaaien. Wij van FysioJob werven en selecteren ZZP fysio, ergo en oefentherapeuten actief voor opdrachtgevers. We benaderen ZZP’ers uit ons huidige bestand èn nieuwe passief werkzoekende!

Neem gerust contact met ons op, om jouw kans op een geschikte ZZP Fysio, Ergo of Oefentherapeut fors te vergroten!

Laat een reactie achter

*Verplichte velden Please validate the required fields

*

*