BTW voor ZZP’er in de Fysio, Ergo, Oefentherapie?

BTW voor ZZP’er in de Fysio, Ergo, Oefentherapie?

Een vraagstuk waar veel (startende) ZZP Fysiotherapeuten, ZZP Ergotherapeuten en ZZP Oefentherapeuten mee worstelen. Als groeiende organisatie binnen de ZZP bemiddeling in de paramedische sector hebben wij dit natuurlijk volledig uitgeplozen. Wanneer je FysioJob geheel vrijblijvend op zoek laat gaan naar je nieuwe opdracht, kun je rekenen op helderheid in dit soort zaken!

BTW vrijstelling voor ZZP Fysio, Ergo en Oefentherapeut

Als ZZP Fysio, Ergo en Oefentherapeut hoef je niet altijd BTW te factureren over je diensten. De overheid heeft een aantal diensten in de gezondheidszorg vrijgesteld van BTW. Bekijk voordat je start bij een Opdrachtgever goed welke diensten je verricht en of je in aanmerking komt voor deze vrijstelling op de site van de Belastingdienst. Staan je diensten direct in teken van het verrichten van zorg, dan ben je in de meeste gevallen vrijgesteld van BTW als ZZP fysiotherapeut, ZZP ergotherapeut en ZZP oefentherapeut.

Praktijkeigenaar ofwel Opdrachtgever opgelucht!

Praktijkeigenaren en hiermee dus eventueel ook opdrachtgevers zijn blij met het besluit van de medische vrijstelling van BTW. Het ‘inhuren van een ZZP fysiotherapeut, ZZP ergotherapeut of ZZP Oefentherapeut is hiermee aantrekkelijk!’ Een praktijk is vrijgesteld en hoeft geen BTW te heffen naar haar patiënten. Dit betekent ook dat ze over ingekochte diensten ook geen BTW mogen terug vragen bij de Belastingdienst. Dus in het geval dat de ZZP Fysio, Ergo of Oefentherapeut niet was vrijgesteld, waren ze gewoonweg te duur!

Samengevat.

ZZP’er zijn in de Fysiotherapie, Ergotherapie of Oefentherapie heeft vele voordelen, zo dus ook de vrijstelling van BTW. Daarnaast is het door dit besluit voor praktijkeigenaren ook zeer aantrekkelijk om ZZP’er in te huren! Wanneer je vrijblijvend via FysioJob op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging kun je rekenen op volledige begeleiding, ook in het opstellen van de factuur met of zonder BTW. Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen!

Laat een reactie achter

*Verplichte velden Please validate the required fields

*

*